Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie betekent letterlijk “bewegingsleer”. Deze methode benadert de mens in zijn totaliteit en brengt balans in zijn energiesystemen. Kinesiologie gaat uit van een gelijkmatige stroom van levensenergie door het lichaam. Dit vormt de voorwaarde voor gezondheid, welzijn en vitaliteit.

In de Kinesiologie wordt de mens als een drie-eenheid beschouwd:

· Structuur (spieren, pezen, botten en beweging)

· Stofwisseling ( voeding, spijsvertering en effecten uit onze leefomgeving)

· Psyche (gevoelens, gedachten en gedrag)

Deze eenheden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een disbalans door een verzwakt of overbelast deel in één van de drie genoemde gebieden heeft invloed op de andere twee gebieden en kan diverse psychische en lichamelijke klachten veroorzaken. Zoals bijvoorbeeld een niet goed functionerende dikke darm die kan leiden tot lage rugklachten. Verkeerde voeding kan leiden tot een slechtwerkende pezen. Een scheefstand in de wervelkolom kan zorgen voor onbegrepen emotioneel gedrag.

Het werken met spiertesten maakt Kinesiologie uniek.

Door handmatig lichte druk op de arm van de cliënt uit te oefenen, registreert de kinesioloog veranderingen in spierspanning. De kinesioloog maakt gebruik van kennis uit de acupressuur, chiropraxie, homeopathie en orthomoleculaire gezondheidsleer. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd middels het werken met de betrokken reflex- en acupressuurpunten of aanpassingen in het voedingspatroon.