Vrouw zijn

Veel vrouwen zijn verrast als ze ontdekken dat hun lichamelijke klachten veroorzaakt worden door het niet optimaal werken van hun hormonen. Hormonen beïnvloeden bijna alles ten aanzien van onze gezondheid, ons emotioneel en lichamelijk welzijn. Als onze hormonen in balans zijn heb je een goed gevoel, zit je lekker in je vel, heb je veel energie, kun je goed slapen, heb je een sterk libido en een optimale werking van het immuunsysteem en je darmen. Met de juiste ondersteuning kan dit zo blijven gedurende alle stadia van je leven.

De combinatie van werk, relaties, huishoudelijke taken, mantelzorg en andere zaken kunnen bij vrouwen voor constante stress zorgen al dan niet bewust.

Bij de jongere vrouw kan dit leiden tot o.a. PMS klachten, menstruatiekrampen, vermoeidheid, huidproblemen. Bij de oudere vrouw kan het opgebouwde effect van jarenlange stress leiden tot o.a. opvliegers, gewichtstoename, opgejaagd gevoel, slapeloosheid, en stemmingswisselingen.

De bovengenoemde symptomen zijn een manier voor het vrouwenlichaam om meer ondersteuning te vragen en kunnen behandeld worden op basis van de hormoonspiegels, zodat herstel kan leiden tot een gevoel van welzijn.