Totaal Balans methode

De Totaal Balans methode is ontwikkeld door Nora Wulff-Verwer samen met haar partner Hilko. Na een intensief traject vonden zij een basissystematiek, die veel verschillende natuurgeneeskundige therapieën bevat op basis van kinesiologie.

Totaal Balans is een methode om mensen middels natuurlijke middelen energetisch in balans te brengen en zo bij te dragen aan een gezond en volwaardig leven. De testmethode is voortgekomen uit de kinesiologie, waarbij verstoringen in het lichaam kunnen worden opgespoord door een afwijkende spierspanning.

Het doel van de behandeling is om stoornissen binnen de orgaanstelsels en regelsystemen van het lichaam te onderkennen en te behandelen.

Voor de diagnosedoelstelling worden behalve spierreacties ook teststoffen, homeopathische en orthomoleculaire middelen gebruikt. De kracht van de Totaal Balans methode ligt in het vinden en corrigeren van fysieke-, psychologische- en omgevingsstress. De werkwijze is niet alleen gericht op het achterhalen van de oorzaak van bepaalde symptomen, maar kijkt ook naar processen die stress in stand houden.

Via een uitgebreid testschema wordt de oorzaak van klachten gezocht met gebruik van testampullen in combinatie met spierspanningstesten. Deze behandeling vindt gekleed en meestal liggend plaats.