Cranio Zwangerschap

Hoera zwanger! Gevoelens van blijdschap of misschien ben je overrompelt? Vol verwachting kijk je uit naar de komende periode. Zwanger zijn is iets bijzonders: soms kan ’t vreugdevol spannend zijn, soms kunnen de lichamelijke en emotionele veranderingen je misschien onzeker maken.

In elke zwangerschap is het belangrijk om goed voor jezelf en het kindje te zorgen. Dit kun je doen door goede voeding, voldoende beweging, fijne intieme momenten, goede nachtrust en regelmatige ontspanning voor jezelf.

Door de zachte handtechnieken zonder manipulatie geeft cranio een diepere ontspanning in het lichaam. De meeste aanstaande moeders omschrijven hun ervaring met cranio als rustgevend, het in contact komen met je zwangere lichaam en je fitter en vitaler voelen.

Cranio kan een positieve ondersteuning bieden bij typische zwangerschap problemen zoals ochtendmisselijkheid, gevoeligheid voor bepaalde geuren, lage rugpijn, pijnlijke bekken en bekkeninstabiliteit en bij gezwollen voeten en enkels. Daarnaast kan cranio een goede voorbereiding vormen voor de bevalling van het kindje.

Na de bevalling kan cranio jou als moeder ondersteunen bij het ontzwangeren. Daardoor is deze werkmethode geschikt bij babyblues, overbezorgdheid en lichte depressieve gevoelens na de geboorte.

Maar naast cranio voor (aanstaande) moeders kan cranio ook worden toegepast bij baby’s. Bij baby’s kan cranio verlichting geven na een stuitbevalling, een keizersnee geboorte, bij huilbaby’s en baby’s die last hebben van aanhoudende darmkrampjes.

Heb je meer vragen over cranio of wil je weten hoe cranio jou of je kindje kan ondersteunen? Neem dan gerust contact met mij op en ik help je graag verder.

Neem contact op

Na het overlijden van ons eerste kindje, was de tweede zwangerschap was erg spannend en stressvol. De behandelingen van Chris hebben wij als een grote steun ervaren. Ze hielp mijn lijf in balans te houden, maar gaf mij ook ontspanning en rust. Na de geboorte van onze zoon was zij ook een enorme steun. Onze zoon had 2 weken na de bevalling last van hevige huilbuien en wilde hierdoor niet slapen. We wisten ons geen raad!

Chris heeft door middel van onder andere cranio sacraal therapie meteen bij de eerste behandeling al wonderen verricht. Onze zoon heeft daarna al een roosje geslapen en was veel rustiger. Na de tweede behandeling waren de klachten voorbij, hij bleek veel spierspanning in zijn nek te hebben en hierdoor hoofdpijn te hebben. Gelukkig had hij deze hoofdpijn na de tweede behandeling al niet meer. Het bleef bij deze twee behandelingen, meer was niet nodig. Erg fijn! We zijn Chris dankbaar!

Jacqueline