Allergieën

Het aantal gevallen van intoleranties en allergieën neemt in deze tijd toe. De vraag is of dit komt door een algemene achteruitgang van het vermogen van ons immuunsysteem om weerstand te bieden aan alle lasten die ons lichaam te verduren heeft. Waar niet aan te twijfelen valt, is dat ons lichaam in de afgelopen decennia continue blootgesteld wordt aan vele toevoegingen aan ons eten en drinken, bestrijdingsmiddelen, chemicaliën, verhoogde natuurlijke en onnatuurlijke straling.

Tegenwoordig kijken gezondheidsdeskundigen breder naar overgevoeligheid. Klachten zoals artritis, hoge bloeddruk, spijsverteringsproblemen en andere lichamelijke-, emotionele- en gedragsproblemen kunnen veroorzaakt worden door een onderliggende allergie, intolerantie of overgevoeligheid.

De rol van de darmen voor je gezondheid krijgt steeds meer bekendheid. De barrière functie van de darm is een noodzakelijke bescherming voor de weerstand en een optimale gezondheid. Darmflora zorgen o.a. voor afweerstoffen tegen ongunstige bacteriën en schimmels. Om een goede darmwerking te bevorderen en het immuunsysteem te versterken is het belangrijk dat de darmflora als beschermlaag in tact blijft. Dit is mogelijk door een goed eetpatroon dat rijk is aan groenten en fruit . Daarnaast kan een bij jou passend probioticum ook de goede werking van de darmen ondersteunen, afhankelijk van je leeftijd, leefpatroon en eventueel medicijngebruik.